Tafeltennisballen

Als je wilt tafeltennissen kun je niet zonder tafeltennisballen. En hoewel alle pingpong balletjes op elkaar lijken, toch zijn er wel degelijk verschillen. Welk balletje voor jou geschikt is, hangt af van hoe je de tafeltennisballetjes gaat gebruiken.

De Heemskerk tafeltennisballen zijn standaard verkrijgbaar in wit of oranje met ons Heemskerk logo. Wil je liever jouw eigen bedrijfslogo op jouw pingpong balletjes? Dat kan! Het logo wordt dan met een maximale afmeting van 14×14 mm op de tafeltennisballen gedrukt.

Celluloid vs Plastic

De veiligheid en gezondheid van de mens en dier is ook voor de tafeltenniswereld van groot belang. Daar zijn wij het als Heemskerk natuurlijk helemaal mee eens. Daarom is vanaf 2016 door de internationale tafeltennisbond, de ITTF, besloten dat er geen Celluloid ballen meer gemaakt mogen worden en dat de hele tafeltennis sport over moet op Plastic.

Een begrijpelijke beslissing die niet eenvoudig was uit te voeren, want de kwaliteit van het tafeltennis mocht er natuurlijk niet onder lijden. Nu enkele jaren verder worden er inderdaad geen celluloid ballen meer gemaakt en zijn alle tafeltennisverenigingen over op de plastic ballen.

In het assortiment van Heemskerk vindt u zowel plastic ballen als celluloid ballen. Let u bij de aanschaf van uw ballen op het materiaal waarvan de bal is gemaakt. Het probleem van celluloid ballen bevind zich in het produceren van de ballen en niet in het gebruik ervan. Het heeft voor u als gebruiker/speler dan ook geen consequenties op uw gezondheid.

In speeleigenschappen, kwaliteit en duurzaamheid zijn er kleine verschillen op te merken tussen de twee materialen. Zo is de plastic bal iets langzamer en stuitert deze beter, zodat het spel gemakkelijk door publiek gevolgd kan worden. Daarbij zijn ze wel iets duurder om te produceren. Wanneer u af en toe speelt zal u deze verschillen niet of nauwelijks opmerken. Voor vragen omtrent de nieuwe plastic ballen kunt u altijd contact opnemen met ons Heemskerk team. We staan voor u klaar.

Wat zijn goede tafeltennisballen?

De kwaliteit van tafeltennisballetjes worden aangeduid in sterren. Pingpongballetjes met 1 ster zijn al geschikt voor recreatief gebruik. Wanneer je de tafeltennisballen intensiever gebruikt, dan kun je kiezen voor de balletjes met 2 sterren. Alleen de beste tafeltennis balletjes krijgen 3 sterren. Deze balletjes worden gebruikt tijdens competitie wedstrijden.

Welke tafeltennisballetjes jij het beste kunt kiezen is dus afhankelijk van hoe je ze gaat gebruiken. Speel je eens in de zoveel tijd, op de camping bijvoorbeeld? Dan zijn onze fun tafeltennisballen of de balletjes met 1 ster prima voor jou.  Staat er bij jou op kantoor een tafeltennistafel waar dagelijks door je collega’s een potje pingpong op wordt gespeeld? Dan zijn onze Heemskerk tafeltennisballen met 2 sterren ideaal. Speel je echter in competitieverband bij een tafeltennis vereniging. Dan wil je natuurlijk altijd met de beste tafeltennisballen spelen, de 3 ster ballen zijn dan geschikt voor jou.

Hoe worden tafeltennisballen gemaakt?

Het maken van tafeltennisballen begint met kleine plastic schijfjes. Die worden door een machine in heet water tot halve bolletjes geduwd. Vervolgens worden de halve bollen aan elkaar gelijmd en vormen samen een tafeltennisbal. Als laatste worden de pingpongballetjes perfect rond gemaakt en uitvoering getest, zodat je altijd de beste tafeltennisbal ontvangt.

Bij het testen van de tafeltennisballetjes wordt gekeken naar het gewicht, de afmeting en de rondheid. Dit wordt per pingpongbal gedaan. Voldoet een balletje niet aan de eisen, dan komt hij niet bij de klant terecht. Ook het sorteren van de tafeltennisballen gebeurd per balletje. De ballen worden ingedeeld in 1, 2 of 3 sterren.

Alle 13 resultaten