Tafeltennisbatjes

Al in 1949 werd Wout Heemskerk, één van de oprichters van Heemskerk, jeugdkampioen tafeltennis van Nederland. Ter ere van hem maakte Heemskerk ons eerste tafeltennisbatje. Sinds die tijd zijn we heel wat batjes verder en hebben we ons assortiment uitgebreid tot maar liefst 10 verschillende tafeltennisbats!

Behalve de losse tafeltennisbatjes hebben we ook batsets in ons assortiment opgenomen. Deze sets bestaan uit twee batjes en drie tafeltennisballen in een handige bathoes.

Wat is een tafeltennisbatje?

Een tafeltennisbatje wordt bij tafeltennis gebruikt om het pingpong balletje naar de overkant van de tafeltennistafel te slaan. Een tafeltennisbatje is over het algemeen gemaakt van hout met aan de ene kant een rood rubber en aan de andere kant een zwart rubber.

Tafeltennis batjes zijn er in veel verschillende varianten. Het is dan ook heel persoonlijk welk tafeltennisbatje het beste bij jou past. Bij Heemskerk hebben we een ruim assortiment ping pong batjes, van beginners batjes met 1 of 2 sterren, tot professionele tafeltennis batjes tot wel 10 sterren.

Waarom heeft een batje twee kleuren?

De meeste tafeltennisspelers hebben aan beide kanten van hun batje rubbers met gelijke eigenschappen. Toch komt het ook weleens voor dat spelers liever met twee verschillende rubbers op hun batje spelen. Om het spel zo eerlijk mogelijk te houden hebben de rubbers verschillende kleuren, namelijk rood en zwart. Zo kan de tegenstander zien met welke kant en dus welk rubber er geslagen wordt.

Het is dus door de internationale tafeltennisbond (ITTF) verplicht gesteld om een rode en een zwarte kant op het tafeltennis batje te hebben. Welk rubber welke eigenschappen hebben is de persoonlijke keuze van de speler. Bij Heemskerk hebben we gekozen voor gelijke rubbers aan beide kanten van onze tafeltennisbatjes. De eigenschappen van de rubbers verschillen natuurlijk wel per batje. Zo hebben de Vigor en Icebreaker batjes rubbers die zorgen voor meer controle, terwijl je met de rubbers op de Culminate en Balsa Energy pingpongbatjes juist meer snelheid kunt maken.

Hoe serveer je bij tafeltennis?

Bij tafeltennis serveer je door de tafeltennisbal vanaf je vlakke hand omhoog te gooien en vervolgens met je tafeltennisbatje naar de overkant van de tafeltennistafel te slaan. Daarbij moet het pingpong balletje eerst jouw eigen speelvlak raken en daarna het speelvlak van je tegenstander.

Tijdens het serveren mag je het tafeltennisballetje niet verborgen houden voor je tegenstander met je hand, kleding of tafeltennisbatje. Zowel je tegenstander als de scheidsrechter moeten je service goed kunnen zien.

Alle 19 resultaten