Tafeltennis Info

Tafeltennis Info Banner

Heemskerk en tafeltennis

Wie Heemskerk zegt, zegt tafeltennis!

Wout en Nico Heemskerk
Bij Heemskerk zijn we dan ook al ruim 80 jaar onlosmakelijk met tafeltennis verbonden. Het begon allemaal toen
de gebroeders Wout en Nico Heemskerk, die beide bij de Treffers in Roelofarendsveen tafeltennis speelden, mogelijkheden zagen voor verbetering aan de tafeltennistafels waarop gespeeld werd. In het scheepsbouw- en timmerbedrijf van de familie werd, op verzoek van de Treffers, met de hand de eerste echte Heemskerk tafeltennistafel gefabriceerd.

In de 80 jaar die volgden is er heel wat gebeurd op het gebied van tafeltennis. Ook bij Heemskerk werd niet stil gezeten en is het assortiment vandaag de dag enorm uitgebreid. Niet alleen met batjes en tafeltennisballen, je vind
bij ons alles wat met tafeltennis te maken heeft. Voor iedereen die graag een potje tafeltennis, of pingpong speelt is
er wel een geschikt Heemskerk tafeltennis product.

In al die tijd heeft steeds de kwaliteit van onze producten de hoogste prioriteit gehad. Het is dan ook niet gek dat
we soms mensen spreken die met meerdere generaties op dezelfde Heemskerk tafeltennistafel hebben gespeeld.
En nog steeds zijn de kwaliteit en service ons belangrijkste doel.
Ook vinden we het belangrijk dat iedereen kan genieten van een potje tafeltennis op een ├ęchte Heemskerk tafeltennistafel. Zo kun je binnen jouw bedrijf al tafeltennissen op een heuse tafeltennis/vergadertafel en voor mensen met een beperking is er de schuiftafel, waarbij je het balletje niet overslaat, maar naar de overkant schuift. En wat dacht je van een tafeltennistafel met een volledig eigen design? The sky is the limit!

Tafeltennistafels voor iedereen

Tafeltennis kan wat ons betreft door iedereen gespeeld worden. Dat blijkt wel uit ons ruime assortiment tafeltennistafels. Met de volgende tips maak jij de beste keuze voor een tafeltennistafel die geschikt is voor jou:

Voor thuis

Als je thuis een tafeltennistafel neerzet, dan zal deze niet zo intensief gebruikt worden als wanneer deze in een openbare ruimte komt te staan. Toch wil je wel dat je tafel lang mee gaat, zonder er direct diep voor in je portemonnee te hoeven duiken. Waar je op kunt letten is:

• De dikte van het blad, de breedte van de randlijst en de dikte van het onderstel. Deze drie elementen bepalen de stevigheid van de tafeltennistafel. Hierbij geldt: hoe dikker, hoe steviger.
  • Als de tafeltennistafel regelmatig verplaatst moet worden is het handig als hij uit één deel bestaat en beschikt over wieltjes. Komt de tafel op een oneffen oppervlak te staan, kies dan voor een onderstel met stelvoetjes.
  • Je zult niet op ieder moment iemand kunnen vinden om samen een potje tafeltennis mee te spelen. Wil je dan toch kunnen tafeltennissen? Dan is de zelftrainstand een uitkomst. Dit betekend dat je ook één kant van de tafel kunt inklappen, zodat je de opstaande kant kunt gebruiken om het tafeltennis balletje tegenaan te slaan.
  • Komt de tafel voornamelijk buiten óf in een vochtige ruimte te staan? Dan adviseren we een outdoor tafeltennistafel. Hieronder lees je meer over onze tafeltennistafels voor buiten.

De modellen uit de ‘Rol’ serie zijn erg geschikt voor thuisgebruik. Deze tafeltennistafels zijn stevig, veilig en zijn verkrijgbaar in zowel indoor als outdoor varianten.

voor bedrijven

In de bedrijfskantine of op kantoor, bij bedrijven wordt steeds vaker samen met collega’s een potje getafeltennist. Het is niet alleen heel erg leuk om te doen, maar het zorgt er ook voor dat je daarna weer fit en geconcentreerd aan de slag kunt. Wil je bij jouw bedrijf ook een tafeltennistafel neerzetten, let dan op de volgende punten:

• Zien spelen doet spelen en de tafeltennistafel zal dus intensief gebruikt gaan worden. Ook kunnen collega’s tijdens zo’n potje ping pong best fanatiek worden en het is dus belangrijk dat de tafel tegen een stootje kan. Kies dus voor een zware tafel met een robuust onderstel en dikke bladen en randlijsten.
  • Als de tafeltennistafel niet op 1 plek kan blijven staan, maar na gebruik weer opgeborgen moet worden, dan is het wel zo handig als dit niet teveel ruimte inneemt. Tafeltennistafels die uit twee delen bestaan kunnen strakker op elkaar gezet worden dan de varianten die uit één deel bestaan en kunnen op die manier compacter worden opgeborgen.
  • Wil je de tafeltennistafel niet alleen gebruiken voor ontspanning, maar wil je hem ook inschakelen voor het promoten van jouw bedrijf, of gebruiken als vergadertafel? Dan kunnen wij de tafel ook voorzien van een compleet eigen ontwerp. Lees hierover meer in het blokje ‘personalisatie’.