https://playheemskerk.com/tafeltennis-info/
https://playheemskerk.com/shop/
Gratis verzending vanaf 50,- (NL/BE)
Speeltafels met je eigen logo
Kwaliteit en service sinds 1939

Tafeltennis Info

Heemskerk en tafeltennis

Wie Heemskerk zegt, zegt tafeltennis!

Bij Heemskerk zijn we dan ook al ruim 80 jaar onlosmakelijk met tafeltennis verbonden. Het begon allemaal toen de gebroeders Wout en Nico Heemskerk, die beide bij de Treffers in Roelofarendsveen tafeltennis speelden, mogelijkheden zagen voor verbetering aan de tafeltennistafels waarop gespeeld werd.

In het scheepsbouw- en timmerbedrijf van de familie werd, op verzoek van de Treffers, met de hand de eerste echte Heemskerk tafeltennistafel gefabriceerd.

In de 80 jaar die volgden is er heel wat gebeurd op het gebied van tafeltennis. Ook bij Heemskerk werd niet stil gezeten en is het assortiment vandaag de dag enorm uitgebreid.

Niet alleen met batjes en tafeltennisballen. Je vindt bij ons alles wat met tafeltennis te maken heeft. Voor iedereen die graag een potje tafeltennis, of pingpong speelt is er wel een geschikt Heemskerk tafeltennis product.

In al die tijd heeft steeds de kwaliteit van onze producten de hoogste prioriteit gehad. Het is dan ook niet gek dat we soms mensen spreken die met meerdere generaties op dezelfde Heemskerk tafeltennistafel hebben gespeeld. En nog steeds zijn de kwaliteit en service ons belangrijkste doel.

Ook vinden we het belangrijk dat iedereen kan genieten van een potje tafeltennis op een échte Heemskerk tafeltennistafel. Zo kun je binnen jouw bedrijf al tafeltennissen op een heuse tafeltennis/vergadertafel en voor mensen met een beperking is er de schuiftafel, waarbij je het balletje niet overslaat, maar naar de overkant schuift. En wat dacht je van een tafeltennistafel met een volledig eigen design?

The sky is the limit!

Tafeltennistafels voor iedereen

Tafeltennis kan wat ons betreft door iedereen gespeeld worden. Dat blijkt wel uit ons ruime assortiment tafeltennistafels. Met de volgende tips maak jij de beste keuze voor een tafeltennistafel die geschikt is voor jou:

Tafeltennistafels voor thuis

Als je thuis een tafeltennistafel neerzet, dan zal deze niet zo intensief gebruikt worden als wanneer deze in een openbare ruimte komt te staan. Toch wil je wel dat je tafel lang mee gaat, zonder er direct diep voor in je portemonnee te hoeven duiken. Waar je op kunt letten is:

 • De dikte van het blad, de breedte van de randlijst en de dikte van het onderstel. Deze drie elementen bepalen de stevigheid van de tafeltennistafel. Hierbij geldt: hoe dikker, hoe steviger.
 • Als de tafeltennistafel regelmatig verplaatst moet worden is het handig als hij uit één deel bestaat en beschikt over wieltjes. Komt de tafel op een oneffen oppervlak te staan, kies dan voor een onderstel met stelvoetjes.
 • Je zult niet op ieder moment iemand kunnen vinden om samen een potje tafeltennis mee te spelen. Wil je dan toch kunnen tafeltennissen? Dan is de zelftrainstand een uitkomst. Dit betekend dat je ook één kant van de tafel kunt inklappen, zodat je de opstaande kant kunt gebruiken om het tafeltennis balletje tegenaan te slaan.
 • Komt de tafel voornamelijk buiten óf in een vochtige ruimte te staan? Dan adviseren we een outdoor tafeltennistafel. Hieronder lees je meer over onze tafeltennistafels voor buiten.

Tafeltennistafel modellen als 1200, 1850 en 2250 zijn erg geschikt voor thuisgebruik. Deze ping pong tafels zijn stevig, veilig en er zijn zowel indoor als outdoor varianten verkrijgbaar.

Tafeltennistafels voor bedrijven

In de bedrijfskantine of op kantoor, bij bedrijven wordt steeds vaker samen met collega’s een potje getafeltennist. Het is niet alleen heel erg leuk om te doen, maar het zorgt er ook voor dat je daarna weer fit en geconcentreerd aan de slag kunt. Wil je bij jouw bedrijf ook een tafeltennistafel neerzetten, let dan op de volgende punten:

 • Zien spelen doet spelen en de tafeltennistafel zal dus intensief gebruikt gaan worden. Ook kunnen collega’s tijdens zo’n potje ping pong best fanatiek worden en het is dus belangrijk dat de tafel tegen een stootje kan. Kies dus voor een zware tafel met een robuust onderstel en dikke bladen en randlijsten.
 • Als de tafeltennistafel niet op 1 plek kan blijven staan, maar na gebruik weer opgeborgen moet worden, dan is het wel zo handig als dit niet teveel ruimte inneemt. Tafeltennistafels die uit twee delen bestaan kunnen strakker op elkaar gezet worden dan de varianten die uit één deel bestaan en kunnen op die manier compacter worden opgeborgen.
 • Wil je de tafeltennistafel niet alleen gebruiken voor ontspanning, maar wil je hem ook inschakelen voor het promoten van jouw bedrijf, of gebruiken als vergadertafel? Dan kunnen wij de tafel ook voorzien van een compleet eigen ontwerp. Lees hierover meer in het blokje ‘personalisatie’.

Stevige tafeltennistafels voor bedrijven zijn onder anderen de Original, de Novi modellen of de speciale tafeltennis-vergadertafel Active 3500.

Tafeltennistafels voor scholen

In de aula of recreatieruimte van jouw school mag natuurlijk geen ping pong tafel ontbreken. En ook de gymles leent zich heel goed voor een potje tafeltennis. Wat is er nu leuker dan, tussen de lessen door, lekker actief bezig te zijn met je klasgenoten. Dus daag je vrienden (of, nog leuker, de leraar) uit voor een potje rond de tafel tijdens de pauze, of een 1 tegen 1 wedstrijd in je tussenuur.

 • Doordat een tafeltennistafel op scholen veel gebruikt zal worden, door veel verschillende mensen, is toezicht houden vaak lastig is. We raden daarom aan om te kiezen voor een extra stevig model.
 • Kies voor een verrijdbare tafel wanneer je de ruimte niet alleen voor tafeltennis gebruikt. Bijna alle Heemskerk pingpong tafels hebben stevige wieltjes waarmee je ze snel en eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Is er binnen niet genoeg ruimte voor een tafeltennistafel? Denk dan eens verder dan de muren van het schoolgebouw. Een ping pong tafel voor buiten is perfect voor op het schoolplein.

Als je op zoek bent naar een tafeltennistafel voor jouw school, bekijk dan eens de volgende modellen: Novi 2000, Novi 2400 en Original.

Tafeltennistafels voor buiten

Tafeltennis is niet per se een spel dat binnen gespeeld moet worden. We kennen allemaal wel de tafeltennistafels op de camping of naast het openluchtzwembad. Maar er zijn nog een heleboel andere locaties waar een pingpong tafel helemaal tot z’n recht komt. Wat dacht je bijvoorbeeld van je eigen achtertuin? Houd bij de aanschaf van een outdoor tafeltennistafel rekening met de volgende adviezen:

 • Een tafeltennistafel die buiten komt te staan moet veel meer doorstaan dan een tafel voor binnen. Regen, temperatuur wisselingen en zonlicht zijn daarbij het belangrijkste. Outdoor pingpong tafels zijn van speciale weerbestendige materialen gemaakt die hiertegen bestand zijn.
 • In sommige gevallen komt de tafel te staan op een locatie met een oneffen ondergrond, zoals een grasveld. Kies dan voor een model met stelvoeten, zodat je de tafeltennistafel altijd waterpas kunt zetten.
 • Een afdekhoes beschermt de pingpongtafel tegen invloeden van buitenaf. We raden je aan om zo’n hoes altijd te gebruiken wanneer er niet gespeeld wordt. In onze website kun je onze afdekhoes meteen mee bestellen bij jouw outdoor tafeltennistafel.

Tafeltennistafels voor buiten zijn er in verschillende categorieën. Voor in de achtertuin is bijvoorbeeld de 1800 outdoor al een erg geschikte tafel. Wil je toch een meer robuuste tafel? Kijk dan eens naar onze Alpha en Beta tafeltennistafels.