Sjoelbakken

Wie weleens een potje heeft gesjoeld weet het: sjoelen is een echt gezelschapsspel! Je wilt het natuurlijk wel spelen op een eersteklas sjoelbak. Bij Heemskerk vindt je alleen sjoelbakken van de beste kwaliteit.

Sjoelbakken zijn er in allerlei soorten en maten, maar ook op het gebied van sjoelschijven zijn er verschillende opties. En dan zijn er nog de accessoires, zoals de scoreformulieren en de Heemskerk sjoeltafel. Alles voor een gezellig potje sjoelen vindt je bij Heemskerk.

Welke sjoelbak is de beste?

De sjoelbakken van Heemskerk natuurlijk… Maar welke sjoelbak je het beste kunt kopen is heel persoonlijk. Zo zijn er sjoelbakken in verschillende afmetingen en in diverse kleuren. En zelfs voor kinderen is er een mini sjoelbak.

Omdat er zoveel verschillende sjoelbakken zijn helpen we je graag met het maken van de juiste keuze. Speel je regelmatig of op hoog niveau, dan zijn onze Heemskerk HS-40 en Anthurium sjoelbakken perfect voor jou. Deze sjoelbakken hebben de officiële wedstrijd afmetingen en zijn gemaakt van duurzame houtsoorten. Voor wie minder vaak speelt, maar wel wil kunnen genieten van een sjoelbak van hoge kwaliteit is er de Heemskerk HS-30. Wil je wel een sjoelbak kopen, maar heb je niet genoeg ruimte om hem op te bergen? Kies dan voor de inklapbare variant van de HS-40.

Wil je jouw sjoelbak een persoonlijk tintje geven? Vraag dan eens naar de mogelijkheden voor het personaliseren van jouw sjoelbak of sjoelstenen. Bij al onze sjoelbakken worden de sjoelschijven meegeleverd. Je kunt na levering dus direct beginnen met sjoelen.

Hoe maak je een sjoelbak glad?

De sjoelbakken van Heemskerk worden altijd zo glad mogelijk bij jou afgeleverd. Mocht de sjoelbak na verloop van tijd toch iets stroever aanvoelen, dan raden we aan om wat aardappelzetmeel op de bak te strooien en verder te spelen zoals je gewend bent.

Het aardappelzetmeel wordt door het schuiven van de sjoelstenen over de bak verdeeld en voelt daarna weer spiegelglad aan. Regelmatig krijgen wij de vraag of je ook meubelspray kunt gebruiken om de sjoelbak glad te krijgen. Dat kan, maar doe dit echter niet te vaak. Door de spray kan je sjoelbak juist vet worden, waardoor de sjoelschijven blijven plakken. Ook alledaagse schoonmaakmiddelen kunnen het hout aantasten.

Andere tips om jouw sjoelbak in topconditie te houden zijn:
– Probeer je sjoelbak altijd rechtop te zetten. Dat voorkomt dat de bak krom trekt.
– Zet de sjoelbak niet in een ruimte die te koud, te warm of vochtig is. Het hout van de bak zal hierdoor gaan werken.

Alle 6 resultaten