https://playheemskerk.com/mdf-of-leisteen-wat-is-de-beste-keuze-voor-jouw-pooltafel/
https://playheemskerk.com/shop/
Gratis verzending vanaf 50,- (NL/BE)
Speeltafels met je eigen logo
Kwaliteit en service sinds 1939

MDF of leisteen: wat is de beste keuze voor jouw pooltafel?

Bij het kiezen van een pooltafel moet je beslissen welk soort materiaal je wilt voor het speeloppervlak. In het algemeen zijn er twee opties: MDF en leisteen. Beide materialen hebben hun eigen voordelen en nadelen, en het is belangrijk om te weten welke het beste bij jou past voordat je een aankoop doet. Dus welke pooltafel moet je kiezen: MDF of leisteen?

Keuze

Als het gaat om het kiezen van een pooltafel, is de beslissing tussen MDF en leisteen vaak een van de eerste die moet worden genomen. Beide materialen hebben hun voor- en nadelen, en het is belangrijk om de verschillen te begrijpen voordat u een definitieve keuze maakt.

MDF

MDF staat voor Medium-Density Fibreboard en is een soort vezelplaat die is gemaakt van houtvezels en hars. MDF is een populair materiaal voor pooltafelbladen omdat het relatief goedkoop is en gemakkelijk verkrijgbaar is. Hier zijn enkele voor- en nadelen van MDF-tafels:

Voordelen:

 • MDF-tafels zijn goedkoper dan leisteen-tafels.
 • MDF-tafels zijn lichter en daardoor gemakkelijker te verplaatsen.
 • MDF-tafels zijn minder gevoelig voor temperatuurschommelingen en vochtigheid dan leisteen-tafels.

Nadelen:

 • MDF-tafels hebben de neiging om minder duurzaam te zijn dan leisteen-tafels. Het MDF-materiaal kan sneller beschadigd raken en slijten dan leisteen, vooral als het vaak wordt gebruikt.
 • MDF-tafels kunnen sneller slijtage vertonen op de plekken waar de ballen vaak tegen het oppervlak botsen.
 • MDF-tafels hebben vaak een minder nauwkeurige balreactie dan leisteen-tafels. Dit komt omdat het materiaal zachter is en meer demping biedt dan leisteen.

Leisteen

Leisteen is een hard en duurzaam materiaal dat al tientallen jaren wordt gebruikt voor pooltafelbladen. Het is een natuurlijk materiaal dat wordt gewonnen uit steengroeven over de hele wereld. Hier zijn enkele voor- en nadelen van leisteen-tafels:

Voordelen:

 • Leisteen-tafels zijn duurzamer dan MDF-tafels en gaan doorgaans veel langer mee.
 • Leisteen-tafels bieden een meer nauwkeurige balreactie dan MDF-tafels. Dit komt omdat leisteen harder is en minder demping biedt dan MDF.
 • Leisteen-tafels hebben de neiging om minder slijtage te vertonen op de plekken waar de ballen vaak tegen het oppervlak botsen.

Nadelen:

 • Leisteen-tafels zijn duurder dan MDF-tafels en kunnen ook duurder zijn om te verzenden en te installeren.
 • Leisteen-tafels zijn zwaarder dan MDF-tafels en zijn moeilijker te verplaatsen.
 • Leisteen-tafels zijn gevoeliger voor temperatuurschommelingen en vochtigheid dan MDF-tafels.

Conclusie

Het kiezen tussen een MDF-tafel en een leisteen-tafel komt neer op persoonlijke voorkeur en budget. Of je nu een leistenen tafel of een MDF-tafel moet kiezen, hangt af van verschillende factoren. Als je een tafel zoekt die een professionele kwaliteit biedt en langer meegaat, dan is een leistenen tafel de betere optie. Als je echter een tafel zoekt die betaalbaar is en minder zwaar is, dan is een MDF-tafel wellicht de betere keuze. Het is belangrijk om rekening te houden met je budget, je speelstijl en de beschikbare ruimte voordat je een definitieve keuze maakt.

Onthoud dat, ongeacht welke tafel je kiest, een pooltafel een geweldige aanvulling is op elke recreatieruimte, game room of mancave. Het is een sociale activiteit die je met klanten, collega’s, vrienden of familie kunt delen, en het is een geweldige manier om te ontspannen en plezier te hebben.