Tafeltennisbat sets

Tafeltennis is één van de leukste sporten ter wereld! Dat wil je natuurlijk altijd en overal kunnen spelen. Met de bat sets van Heemskerk kan dan. Deze complete sets bevatten namelijk alles voor een fanatiek potje tafeltennis!

In onze webshop kun je alle Heemskerk tafeltennisbatjes los kopen, maar extra handig zijn de complete batsets. De set bestaat altijd uit 2 batjes en 3 tafeltennisballetjes in een leuke, transparante bathoes. Zo heb je alles bij elkaar in een pakket en kun je altijd en overal tafeltennissen!

Waar moet je op letten bij het kopen van een tafeltennisbatje?

Wil jij een tafeltennisbatje of batset kopen? Houd dan rekening met jouw niveau. Speel je eens in de zoveel tijd, dan is een beginnersbatje al voldoende. Ben je van plan om vaker te tafeltennissen, of speel je tafeltenniswedstrijden in competitieverband, kies dan voor een tafeltennisbat voor gevorderden of zelfs een professioneel batje.

Het verschil tussen deze batjes zit in het houten frame en de rubbers en ieder tafeltennisbatje heeft unieke eigenschappen. Zo heb je met de beginnersbatjes Vigor en Icebreaker meer grip waardoor deze ideaal zijn voor een verdedigende speelstijl. De professionele batjes kunnen juist meer snelheid maken, waardoor je aanvallend kunt spelen.
Bij Heemskerk zijn alle batjes ook verkrijgbaar in een tafeltennisbat set. Handig, want zo heb je altijd alles bij de hand om te kunnen tafeltennissen.

Hoe houd je een pingpong batje vast?

Er zijn verschillende manieren om een tafeltennis batje vast te houden. In Europa wordt het batje over het algemeen met de ‘handshake’ greep vastgehouden. In Aziatische landen wordt ook wel de penhoudergreep gebruikt.

Bij de handshake greep houd je je batje zo vast alsof je iemand de hand schud. Hierbij leg je je wijsvinger tegen de onderkant van het rubber. Met deze greep kun je veel snelheid creëren tijdens het slaan, maar het is lastiger om effecten aan het tafeltennisballetje mee te geven.
De penhoudergreep is iets anders. Je houdt dan het batje vast zoals (de naam zegt het al) je een pen vast zou pakken. Je legt daarbij je duim en wijsvinger om het handvat van het batje heen. Je hebt zo meer controle over het batje wat effecten maken makkelijker maakt. De keerzijde is dat je minder snelheid aan het pingpongballetje mee kunt geven.
Kies jij liever voor een los tafeltennisbatje of ga je toch voor een complete tafeltennisbatset? Onze klantenservice geeft je graag meer informatie over alles wat met tafeltennis te maken heeft.

Alle 9 resultaten