https://playheemskerk.com/sjoelkatapult-info/
https://playheemskerk.com/shop/
Gratis verzending vanaf 50,- (NL/BE)
Speeltafels met je eigen logo
Kwaliteit en service sinds 1939

Sjoelkatapult

Sjoelen voor iedereen

Tijdens de feestdagen of juist niet, sjoelen wint nog altijd in populariteit. Bij onder anderen sjoelverenigingen, scholen, maar ook thuis wordt volop gesjoeld! Het is dan ook een ontzettend leuk spel wat altijd gespeeld kan worden. Bijna altijd, want wat als je niet genoeg kracht in je armen hebt om de stenen naar de overkant te laten glijden? Zou je dan je favoriete spel niet meer kunnen spelen? Helaas blijkt dit in de praktijk een veel voorkomend probleem waar een heleboel mensen last van hebben.

Sjoelen met weinig kracht

Enige tijd geleden werd het sjoelprobleem onder onze aandacht gebracht door Jaap Tromp. Meneer Tromp zag in zijn omgeving dat steeds meer mensen het sjoelen moesten opgeven omdat ze simpelweg de kracht misten om de sjoelschijven hard genoeg te gooien. Hij vond daarom de sjoelkatapult uit en maakte een eerste prototype. Omdat dit eerste model al goed aansloeg bij de mensen om hem heen, schakelde hij onze hulp in.

De sjoelkatapult

Omdat we bij Heemskerk vinden dat iedereen die dat wilt, ook moet kunnen sjoelen, waren we erg geïnteresseerd in het idee van Jaap Tromp. Wel vonden we dat zijn eerste prototype hier en daar nog wat verbeteringen kon gebruiken. We zijn aan de slag gegaan om een nieuw, beter model te ontwikkelen dat lichter, goedkoper en makkelijker te hanteren is voor de gebruiker. En het resultaat mag er zijn!

De sjoelkatapult bestaat uit een buis waar de schijven in gedaan kunnen worden en een schietmechanisme. Je richt simpelweg de katapult op het juiste poortje en met een druk op de knop schiet de schijf uit de katapult. Je vindt de sjoelkatapult vanaf nu in onze webshop!