Filter opties

Dartpijlen

Als je weleens een spelletje darts hebt gespeeld dan weet je dat de dartpijl een groot verschil kan maken. Dartpijlen zijn er dan ook in veel verschillende soorten, maten en vooral gewichten. Waar voor de ene speler een lichte pijl ervoor kan zorgen dat de triple 20 eenvoudig geraakt wordt, zo heeft de ander liever een zwaarder model. Dat is heel persoonlijk.

Filter opties

Resultaat 1–12 van de 16 resultaten wordt getoond

Bij Heemskerk hebben wij een divers assortiment van dartpijlen en accessoires. Er is dus altijd wel een dartpijl te vinden die bij jou past. Heb je de perfecte pijl al gevonden? Dan ben je daar vast heel zuinig op. Berg je dartpijlen daarom altijd op in een speciale dartcase. Je beschermt daarmee je darts en garandeert een langere levensduur. Je vindt de dartcases bij de dart accessoires.

Wat zijn dartpijlen?

Dartpijlen worden gebruikt tijdens het spelletjes darten. Iedere speler heeft 3 pijlen die ze om de beurt in het dartbord proberen te gooien. Dartpijlen bestaan uit 4 verschillende onderdelen, namelijk de punt, de barrel, de shaft en de flight.

Deze 4 onderdelen samen vormen de dartpijl. De punt van de dartpijl is uiteindelijk het gedeelte dat in het dartbord belandt, maar de andere onderdelen helpen daarbij. Zo kan het gewicht van de barrel een groot verschil maken. En ook de vorm en dikte van de flight zijn van invloed op iedere worp van de dartspeler.

Welke darts moet ik kopen?

Een dartpijl kopen is heel persoonlijk. Iedere pijl heeft andere eigenschappen en iedere darter heeft daarin zijn eigen voorkeuren. Het is daarbij belangrijk dat de pijl lekker in de hand ligt. Het gewicht van de dartpijl kan bijvoorbeeld uitmaken of je prettig met de dartpijlen gooit of niet. Probeer eens dartpijlen met verschillende gewichten uit om te voelen welke dartpijl het beste bij jou past.

Bij Heemskerk verkopen we dartpijlen in verschillende categorieën. Voor beginners en kinderen zijn er de dartpijlen met een softtip. De punt van deze pijlen is gemaakt van kunststof, zodat je je hieraan niet kunt bezeren. Maar ook voor de gevorderde darter zijn er dartpijlen sets verkrijgbaar, zoals bijvoorbeeld de White Pegasus dartpijlenset.

Wil je graag hulp bij het vinden van jouw ideale dartpijlen of wil je graag meer info over darten, neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag.