Filter opties

Dartborden

Darten zonder dartbord? Dat wordt erg lastig. Maar gelukkig is het niet lastig om een plek te vinden waar genoeg dartborden hangen om te kunnen darten. Vooral in cafés en sportkantines is darten erg populair en hier is dan ook altijd wel een dartbord te vinden. Maar ook thuis is het leuk om te darten en daarom hebben we bij Heemskerk een ruim assortiment met verschillende soorten dartborden.

Filter opties

Toont alle 5 resultaten

In onze webshop vind je onder anderen de dartborden van sisal. Deze dartborden zijn vergelijkbaar aan degene die gebruikt worden bij grote TV toernooien. Het dartbord Advantage 5.01 is bijvoorbeeld goedgekeurd om tijdens de World Cup te gebruiken. Naast de bekende dartborden zijn er ook de dartborden voor kinderen. Zo zijn er het elektronische dartbord, waarbij je gebruik maakt van dartpijlen met een softtip en het magnetische dartbord, waarbij de punten van de dartpijlen kleine magneetjes zijn.

Hoe moet je darten?

Darten speel je door steeds 3 dartpijlen in een dartbord te gooien. Dat dartbord bestaat uit verschillende vakjes met elk een eigen puntenaantal. Het is de bedoeling om van een afgesproken aantal (bijvoorbeeld 501) terug te gooien naar 0.

Het dartbord is onderverdeeld als de punten van een taart. Elke punt heeft zijn eigen waarde, oplopend van 1 tot 20 punten. Wanneer je je dartpijl dus bijvoorbeeld in het vakje 20 gooit dan gaat jouw score met 20 punten naar beneden. In iedere punt zijn nog twee andere, veel kleinere vakjes te vinden. Als je die weet te raken wordt de waarde van de punt verdubbeld of zelfs verdrievoudigd. De hoogste score die je met 3 dartpijlen kan gooien is dus 180.

Waarvan wordt een dartbord gemaakt?

Professionele dartborden zijn over het algemeen gemaakt van sisal. Dat is een vezel die gewonnen wordt uit agave planten en heeft als eigenschap dat het erg slijtvast is, wat natuurlijk erg handig is voor het materiaal een dartbord.

Naast sisal zijn er ook andere soorten dartborden. Een elektronisch dartbord is bijvoorbeeld gemaakt van kunststof. Dat is mogelijk omdat de pijlen waarmee je op zo’n dartbord gooit een softtip bevatten. Verder is er het magnetische dartbord die, zoals de naam al zegt, gemaakt is van een magnetisch speelveld.