Filter opties

Dart Accessoires

Een dartbord en een setje dartpijlen, meer is er niet nodig om te kunnen darten, toch? Niet helemaal, want hoe berg je die pijlen op na het spelen? En wat doe je als je je dartbord niet zomaar aan de muur kunt hangen? Geen probleem, want daar zijn namelijk speciale dart accessoires voor.

Filter opties

Resultaat 1–12 van de 25 resultaten wordt getoond

Voor alles wat met darten te maken heeft zijn er wel slimme accessoires te vinden. Voor het opbergen van je dartpijlen zijn er bijvoorbeeld handige opberghoesjes. Of wat dacht je van een dartbordomranding, die de muur achter je dartbord beschermt. Als deze dart accessoires vindt je in onze webshop.

Hoe hang je een dartbord op?

Hoe en waar je jouw dartbord ophangt is afhankelijk van de ruimte waar het dartbord komt te hangen. Dartborden hebben aan de achterkant altijd een ophangsysteem zodat je hem eenvoudig aan de muur kunt bevestigen, eventueel voorzien van een beschermring. Kan je jouw dartbord niet aan de muur hangen? Maak dan gebruik van de speciale verplaatsbare standaard.

Bij het ophangen van je dartbord moet je met een aantal dingen rekening houden. Zo moet het midden van het bord, de bullseye, op 1,73 meter van de grond hangen. Ook moet er genoeg ruimte zijn om de dartpijlen te gooien. De officiele afstand tot het bord is 2,37 meter. Om altijd de juiste afstand aan te houden kun je gebruik maken van een dartmat met oche. Deze mat beschermt ook nog eens je vloer tegen vallende dartpijlen.

Waarom begint darten met 501?

Bij het darten zijn er verschillende varianten die je kunt spelen. De bekendste daarvan is de 501 variant die je vaak bij grote darttoernooien op tv ziet. Hierbij wordt niet altijd 501 gebruikt, maar het honderdtal eindigt wél altijd op 1 (bijvoorbeeld 301 of 701). Dit wordt gedaan om het de darters iets moeilijker te maken. Ze kunnen zo namelijk niet steeds alleen op de triple 20 gooien om op 0 uit te komen.

Naast de 501 variant zijn er nog veel meer leuke dartspellen die je kunt spelen. Zo is er “Around the clock”, waarbij je opvolgend alle nummers van het bord moet raken met een dartpijl. Voor de meeste spellen is het handig om goed te kunnen hoofdrekenen. Een handig hulpmiddel om de score bij te houden is een dartteller, zoals bijvoorbeeld onze dartcounter Flex. Een ander handigheidje dat je kunt gebruiken is de dartmat Finish. Hierop staan de meest voorkomende finishes die worden gegooid bij het darten.