Filter opties

Darts

Een dartbord en een dartpijl, beter bekend als darten, is van oudsher een kroegsport, maar die term mogen we hedendaags echt niet meer gebruiken. We zouden daar de dartsport tekort mee doen.

Filter opties

De inmiddels volwassen sport wordt al jaren gekenmerkt door zijn vele iconen, waaronder vele Nederlandse topspelers. Het ONE HUNDRED AND EEEEIGHTY klinkt op veel toernooien nog voor dartspelers als: Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen. Er is echter ook nieuw darttalent onderweg en net als iedereen zijn zij bij het begin begonnen. Het dartassortiment van Heemskerk is dan ook uitermate geschikt voor de beginnende en gevorderde darter.

Wat is darts?

Darten is een spel dat gespeeld wordt door met 3 dartpijlen richting een dartbord te werpen. Op dit dartbord zijn verschillende vakjes aangebracht die elk een ander aantal punten oplevert. Er zijn veel verschillende spelvarianten in darts, maar de bekendste is om van 501 terug naar 0 te spelen.

De puntentelling op een dartbord gaat van 1 t/m 20. Daarnaast kun je die punten verdubbelen of zelfs verdrievoudigen door de smalle strookjes te raken die bij het puntenaantal horen (double en triple). In één beurt kun je met 3 pijlen dus maximaal 180 punten maken, je moet daarvoor alle drie de dartpijlen in het vakje triple 20 werpen. In het midden van het dartbord is er natuurlijk ook nog de roos, ook wel bulls-eye genoemd. Die is 50 punten waard.

Hoe is darts ontstaan?

Het zal je niet verbazen dat de eerst verhalen over het dartspel uit Engeland komen. Boogschutters in dienst van de middeleeuwse vorst Hendrik VIII werden opgedragen om het mikken zo goed mogelijk onder de knie te krijgen. Als grap werden de pijlen steeds kleiner gemaakt, zodat ze uiteindelijk alleen nog met de hand gegooid konden worden. De eerste dartpijlen waren een feit, als dartbord werd de onderkant van een wijnvat gebruikt.

Hendrik VIII vond dit nieuwe dartspel enorm leuk en al snel groeide het uit tot een landelijke sport. Darten zoals we het nu kennen stamt uit 1896. Toen werd de nummering van het dartbord toegevoegd, zodat er zich naast ieder groot getal, 2 kleine getallen bevinden. In Nederland is darten populair gemaakt door Raymond van Barneveld, die in 1998 én 1999 de Embassy-finale wist te winnen!

De totale dart inrichting!

Naast dartborden en dartpijlen koop je bij Heemskerk natuurlijk ook alle benodigde dartaccessoires. Niet onbelangrijk als je thuis of op kantoor een fanatiek pijltje wilt gooien tegen uw vrienden of collega’s. Denk hierbij aan dartbord omrandingen en dartmatten die de muren en vloer beschermen, darttellers en opberghoezen voor je dartpijlen

Wil je meer weten over darten, onze dartartikelen of de levering van deze darts. Neem dan contact op met onze klantenservice. Het Heemskerk team staat voor je klaar.