https://playheemskerk.com/verhuizing-deel-2-opruimen/
https://playheemskerk.com/shop/
Gratis verzending vanaf 50,- (NL/BE)
Speeltafels met je eigen logo
Kwaliteit en service sinds 1939

Verhuizing deel 2: Opruimen

25 september 2019

Verhuizen

Zoals je in ons vorige blog hebt kunnen lezen zitten we bij Heemskerk midden in de verhuizing naar een ander pand. Dat was noodzakelijk omdat we langzaam maar zeker meer ruimte nodig hadden voor onze voorraad. Het leuke van zo’n verhuizing is, dat je tijdens het inpakken en opruimen allerlei interessante dingen tegen komt.

Uit de oude doos

Heemskerk bestaat in 2019 alweer 80 jaar. En al sinds de jaren 60 werden vanuit de Alkemadelaan in Roelofarendsveen onze speeltafels geleverd. In al die jaren zijn er veel verschillende modellen tafeltennistafels, voetbaltafels en andere speeltafels geproduceerd in onze eigen fabriek. En van een groot deel van die tafels zijn er nog foto’s, onderdelen, folders en facturen te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze factuur uit 1939 voor één van de allereerste tafeltennistafels voor TTV de Treffers in Roelofarendsveen!!

Oudste factuur

Grote kans dat mede-oprichter Wout Heemskerk zelf op deze tafeltennistafel speelde en daarmee zijn spel zo verbeterde dat hij in juni 1949 jeugdkampioen van Nederland werd.

Foto’s, folders en nog veel meer…

Wout en zijn broers waren niet de enige die tafeltennis speelden op een Heemskerk tafel. Tijdens de hoogtijdagen van het tafeltennis waren de producten van Heemskerk Sport te vinden op alle belangrijke Nederlandse toernooien, waar grote namen als Bert van der Helm en Bettine Vriesekoop hun tafeltennis vaardigheden lieten zien op onze Heemskerk tafeltennistafels.

Tafeltennis toernooien

In die tijd waren we ook sponsor van Bettine Vriesekoop. Zij trainde en speelde tijdens het begin van haar succesvolle carriere met de batjes en tafeltennisballetjes van Heemskerk. Ook was ze regelmatig terug te zien in reclames en folders om onze tafeltennis producten aan te prijzen.

 Folder Bettine Vriesekoop

Artikelen van toen

Behalve foto’s en folders zijn we nog veel meer leuks tegen gekomen. Wie herkent bijvoorbeeld nog deze serie batjes, die in de jaren 90 deel uitmaakten van ons assortiment. En wat dacht je van een tafelbiljart. Dit carambolebiljart was één van de eerste biljarttafels die rond 1960 gemaakt is in onze Heemskerk fabriek. En hoewel je kunt zien dat er veel gebruik van is gemaakt is het biljart nog in goede staat. Dat is de kwaliteit van Heemskerk!

Oude artikelen

Al ruim 30 jaar collega’s

Onze collega’s Linda en Martin zijn dit jaar alweer 30 en 35 jaar in dienst van Heemskerk Sport en dat betekend dat er ook van hun een heleboel leuke foto’s, geboortekaartjes van hun kinderen en kaartjes vanaf het vakantieadres voorbij zijn gekomen tijdens het opruimen.
Al deze foto’s van huidige en oude collega’s en van oprichters Wout en Niek, leveren ontzettend veel herinneringen op en hebben gezorgd voor een leuke “trip down memory lane”.
We zijn dan ook vastberaden om in ons nieuwe onderkomen net zoveel mooie en leuke herinneringen te maken.

Collega's
v.l.n.r: Linda in het inpakmagazijn; oprichters van Heemskerk Sport Wout en Niek; Martin in de spuiterij; Henk en Theo, oud collega’s druk bezig met het maken van een biljarttafel