https://playheemskerk.com/ittf-europe-top-16/
https://playheemskerk.com/shop/

ITTF Europe Top 16

02 oktober 2018

Afgelopen weekend (5-7 februari 2016) vond in Gondomar Portugal de ITTF Europe Top 16 plaats. Dit Europese toernooi voor topspelers wordt al vanaf 1971 als top 12 gespeeld. Vorig jaar (februari 2015) werd het toernooi voor het eerst georganiseerd als top 16 met als eerste winnaars Dimitrij Ovtcharov en Liu Jia. Zij waren dit jaar beide weer van de partij om hun titel te verdedigen. Helaas strandde Liu Jia op de derde plek doordat zij verloor in de tweede ronde tegen Melek Hu, die uiteindelijk ook niet wist te winnen. Deze eer was weggelegd voor Shen Yanfei die Hu in de finale met 4-1 wist te verslaan.

Dimitrij Ovtcharov wist zijn titel met succes te verdedigen. De 27-jarige Tafeltennisspeler uit Duitsland wist twee spelers uit het organiserende land te verslaan. Eerst was  Ovtcharov te sterk voor Tiago Apolonia die hij met 0-4 versloeg en in de finale was het Joao Monteiro die zijn meerdere in Ovtcharov moest erkennen.

Dimitrij Ovtcharov vertelde na afloop:

“Ik ben erg trots dat ik mijn titel bij de ITTF Euro Top 16 in Portugal heb weten te verdedigen. De overwinning geeft mij veel zelfvertrouwen voor de naderende Wereldkampioenschappen. Toch is er nog veel werk te doen en ik zal hier  zo hard mogelijk voor trainen”

Tafeltennis wint ook in ons land aan populariteit. Bij Heemskerk Sports & Games vindt je alles om te kunnen tafeltennissen, zoals tafeltennistafels, batjes en tafeltennis balletjes. Ook hebben wij veel verschillende accessoires in het assortiment. Zowel competitiespelers als mensen die eens in de zoveel tijd thuis eens een potje willen spelen zijn bij Heemskerk aan het juiste adres!