Voetbaltafel Heemskerk Soccer School Poppen

Hoe groot is een voetbaltafel

28 november 2020

Je wilt een voetbaltafel hebben voor thuis of op kantoor, maar is de ruimte waar je deze tafel wil plaatsen wel groot genoeg? We gaan hieronder in op alle vragen die er zijn over de grootte van een voetbaltafel.

Welke afmeting heeft het speelveld

>Het speelveld van een officiële ITSF (de internationale tafelvoetbalbond) voetbaltafel kan, net als een door de KNVB goedgekeurd voetbalveld, variëren. Hoe groot is nu een speelveld van een voetbaltafel? Je kunt bij de afmetingen van een tafelvoetbalveld uitgaan van een lengte van ongeveer 110 tot 120 centimeter en een breedte 64 tot 70 centimeter.

Hier een aantal afmetingen van Heemskerk voetbaltafels:

Heemskerk voetbaltafel Soccer School | speelveld lengte 111 cm x breedte 70 cm
Heemskerk voetbaltafel Saint Tropez | speelveld lengte 119 cm x 69 cm

Hoe groot is een voetbaltafel

Een tafelvoetbal moet in een ruimte staan met voldoende ruimte om de tafel heen, zodat de stangen (rods) en de spelers voldoende ruimte hebben. Om die ruimte te bepalen moet je weten hoe groot een voetbaltafel zelf is. De afmetingen van een voetbaltafel variëren. Grofweg kun je uitgaan van een lengte tussen ongeveer 1,30 meter en 1,55 meter. Qua breedte kun je uitgaan van een voetbaltafel die varieert tussen de 75 centimeter en de 1,05 meter. Dit zijn wel de maten zonder de stangen. Die zijn in deze afmetingen dus niet meegenomen.
Hoe groot zijn Heemskerk voetbaltafels? Hier een paar voorbeelden:

Soccer School voetbaltafel | lengte 134  cm x breedte 110 cm  x hoogte 90 cm
Ranger voetbaltafel | lengte 121,5 cm x breedte 61 cm x hoogte 80,5 cm
Saint Tropez voetbaltafel| lengte 153 cm x breedte 105 cm x hoogte 90 cm

Hoeveel ruimte is nodig rond de voetbaltafel

Met de afmetingen van de tafel ben je er dus nog niet helemaal. Ten eerste steken de tafelvoetbalstangen van de voetbaltafel uit en ten tweede moet er nog rekening gehouden met de spelers, die een bepaalde ruimte nodig hebben om vrij rondom de tafel te kunnen bewegen. Als we uitgaan van een voetbaltafel van 75 centimeter bij 1,5 meter, dan moet je rekening houden met een gebied rondom de voetbaltafel van ongeveer 2 meter in de breedte van de tafel (naast de tafelvoetbaldoelen) en 2,5 meter in de breedte, waarbij je dan rekening houdt met de stangen en de spelers.