https://playheemskerk.com/snookertafel-heemskerk-bradford-5ft/
https://playheemskerk.com/shop/
Filter opties

Snookertafels

Eén van de meest populaire varianten van biljart is snooker. Het spel, dat met 21 gekleurde biljartballen gespeeld wordt op een extra grote tafel, dankt zijn populariteit aan bekende spelers als Ronnie O’Sullivan en Stephen Hendry. Snookertafels kunnen dan ook niet ontbreken in het assortiment van Heemskerk.

Filter opties

Toont alle 5 resultaten

Snookertafels zijn er in verschillende afmetingen. Van de kleinere tafelmodellen tot snookertafels met leisteen van maar liefst 8ft, je vindt ze allemaal in onze webshop.

Wat is een snookertafel?

Zoals de naam al zegt wordt er op een snookertafel het biljartspel Snooker gespeeld. Zo’n snookertafel heeft 6 gaten (In elke hoek 1 en halverwege de lange kant) waar de snookerballen in gestoten moeten worden.

Naast de gaten, ook wel pockets genoemd, is een snookertafel voorzien van een aantal lijnen en punten. Dat zijn hulplijnen om de snookerballen precies op de goede plek te leggen om met het spel te beginnen.

Hoe moet je snooker spelen?

Snooker speel je op een snookertafel met snookerballen en een speciale snookerkeu. Door met de keu de ballen in de pockets te stoten kun punten maken (potten). De snookerballen moet je daarvoor wel in een bepaalde volgorde raken.

De ballen die bij snooker horen hebben verschillende kleuren. Je speelt altijd met de witte bal tegen een andere kleur aan om punten te maken. Iedere kleur staat voor een ander aantal punten, die zijn als volgt:

Rood = 1 punt (15 stuks)
Geel = 2 punten
Groen = 3 punten
Bruin = 4 punten
Blauw = 5 punten
Roze = 6 punten
Zwart = 7 punten

De speler moet altijd eerst een rode bal potten voordat er een andere kleur gespeeld mag worden. Deze bal wordt weer teruggelegd op zijn eigen plek op de snookertafel. Als alle rode ballen gepot zijn, dan worden de overige kleuren voor het laatst in de pockets gespeeld. De speler die daarna de meeste punten heeft, heeft gewonnen.