Keuen

Zonder keu kun je niet biljarten, of je nu wilt poolen, snooker of carambole biljart wilt spelen. De keu is een onmisbaar onderdeel om de ballen te stoten en punten te maken. Kies daarom een carambole- of poolkeu die bij jou past.

Voor iedereen is er wel een perfecte biljartkeu te vinden. Als je dan eenmaal jouw keu hebt gevonden wil je die natuurlijk in goede conditie houden. Wij raden daarom aan om je keu op te bergen in een daarvoor geschikte keukoffer of tas. Dat verminderd de kans op schade aan je keu en houdt vuil en stof op afstand.

Wat is een biljartkeu?

Een biljartkeu (ook wel carambolekeu of poolkeu) is een lange stok die wordt gebruikt bij verschillende biljart spellen. Met jouw keu stoot je tegen een biljartbal die op een biljart- of pooltafel ligt en probeert op die manier punten te scoren.

Biljartkeuen zijn er in veel verschillende varianten. Zo zijn er speciale keuen voor ieder soort biljartspel: Carambole,  Pool of Snooker. Het verschil tussen deze keuen zit vooral in de lengte en het gewicht, maar waar jij het prettigst mee speelt is heel persoonlijk. Zo kan het zijn dat je liever carambole speelt met een poolkeu of andersom. Een  keu bestaat over het algemeen uit 6 delen: de pomerans, ferrule, shaft, joint, butt en bumper.

Welke keu past bij mij?

Wat de ideale keu voor jou is, is heel persoonlijk. Het hangt onder anderen af van het soort biljartspel dat je speelt, poolen, carambolebiljart of snooker. Verder kunnen het gewicht en de lengte van de keu voor jou een voorwaarde zijn.

Ook het niveau waarop je biljart speelt heeft invloed op jouw keuze voor de geschikte keu. Voor beginners en mensen die eens in de zoveel tijd eens een potje biljarten vind je in ons assortiment de Economic keuen. Deze keuen bestaan uit 1 deel en zijn voorzien van een schroefpomerans. Je kunt kiezen uit verschillende soorten hout en meerdere lengtes, zodat er voor iedere beginnende biljarter wel een keu is. Speel je al wat langer of ben je het beginners niveau inmiddels voorbij, kijk dan eens naar de Artemis keuen.

Resultaat 1–20 van de 26 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–20 van de 26 resultaten wordt getoond